Twee nieuwe Felco-accusnoeischaren zonder snoer | Tuin en Park Techniek

Felco komt met twee nieuwe snoeischaren waarbij je de accu direct op het apparaat bevestigt. De snoeischaren kunnen takken van 30 tot 34 mm dikte doorknippen.

De Felco 834V weegt 980 gram en kan takken tot 30 mm doorknippen. De letter V in de typeaanduiding verwijst naar Vine – volgens de Zwitserse fabrikant is deze snoeischaar vooral interessant voor wijnbouwers.

De 834W (Wood) is bedoeld voor het doorknippen van takken tot maximaal 34 mm. Deze uitvoering weegt evenveel als de 834V: 980 gram. Beide snoeischaren worden geleverd met twee 14,4 volts accu’s met een capaciteit van 3,0 Ah. Ook de aanschafprijs is identiek: 623,46 euro excl. btw.

De 834V (boven) kan takken tot 30 mm doorknippen en is bedoeld voor wijnbouwers. De 834W (onder) knipt takken tot 34 mm door en is geschikt voor onder meer hoveniers en boomverzorgers.

Felco produceert al jarenlang accusnoeischaren. Voorheen werd de accu altijd via een kabel met de snoeischaar verbonden. Een variant waarbij je de accu direct op de machine kunt bevestigen, had Felco vooralsnog niet. Met de 834-serie komt daar nu verandering in. Het is niet de eerste fabrikant die deze overstap maakt. Pellenc kondigde in juni aan dat zij eveneens snoerloze accusnoeischaren gaan produceren.

Twee nieuwe Felco-accusnoeischaren zonder snoer | Tuin en Park Techniek

Maandag 7 oktober 2024

Meer weten ? Kijk even op… www.mechaman.nl/tuin-en-park-techniek/