Vakbeurzen & Vaknieuws

Elektrische loopmaaiers en hybride fairwaymaaier van John Deere | Tuin en Park Techniek

John Deere komt met de nieuwe elektrische en hybride E-CutTM-modellen waaronder een elektrische loopmaaier voor greens en een hybride fairwaymaaier met elektrische maaikooien.

De elektrische loopmaaiers, de 185 E-CutTm en de 225 E-CutTM,  kunnen op één lading ongeveer 4.650 vierkante meter maaien. De 58 volts l...

Lees meer
Donderdag 30 maart 2023

Nieuwe bedieningsterminal voor Amazone ZA-V Profis Control | LandbouwMechanisatie

Voor de weegstrooier ZA-V Profis Control heeft Amazone een nieuwe bedieningsterminal: de AmaSpread 2. Op de terminal heeft elke belangrijke strooierfunctie een eigen knop.

Op de terminal kunnen de instellingen van maximaal tien verschillende soorten kunstmest worden opgeslagen. Daarnaast worden de aangewende hoeve...

Lees meer
Woensdag 29 maart 2023

Holaras komt met miniatuur van UR-135 uienrooier | LandbouwMechanisatie

Hoopman Machines brengt in samenwerking met Holland Oto schaalmodellen van de Holaras uienloofmaaier en uienrooier uit. Het gaat om de UM-150-F en de UR-135.

De miniaturen zijn los te verkrijgen, maar worden ook als set in een gelimiteerde oplage aangeboden in een luxe verpakking. De schaalmodellen (1:32) zijn gem...

Lees meer
Dinsdag 28 maart 2023

Elektrische machines vs. waterstofmachines | LandbouwMechanisatie

Pascal Döppen uit Lichtenvoorde (Gld.) is industrieel ingenieur en ontwerpt machines en onderdelen voor verschillende machinefabrikanten. Daarnaast is hij gefascineerd door nieuwe technieken en laat hij zijn licht graag schijnen op actuele thema’s. Dit keer: Elektrische machines vs. waterstofmachines.

Steeds me...

Lees meer
Dinsdag 28 maart 2023

Juiste bandenspanning in nieuwe applicatie | LandbouwMechanisatie

Continental introduceert in samenwerking met andere bandenfabrikanten de Agro Tyre Pressure App, een applicatie waarin bandenspanningsgegevens te vinden zijn.

De app combineert databases van meerdere bandenfabrikanten. Gegevens over bandendruk, belasting en snelheidstabellen bieden houvast bij het bepalen van de j...

Lees meer
Dinsdag 28 maart 2023

Delaval presenteert Optiwagon voerrobot | Veehouderij Techniek

Delaval introduceert een toevoeging aan het robotprogramma waarin al de VMS melkrobot, de Optiduo voeraanschuifrobot en de mestrobot zitten. De nieuwe Optiwagon is een zelfrijdende zogeheten voerrobot die twaalf keer per dag verschillende rantsoenen kan voeren.

De Optiwagon wordt verkocht als module in het Delaval...

Lees meer
Dinsdag 28 maart 2023

Bestaande trekker uitgerust met retrofitkit voor biogas | LandbouwMechanisatie

Het Franse Thermal Machines Research Centre heeft een bestaande Claas Celtis 436 RX omgebouwd waardoor het op biogas kan rijden. Dat doet het bedrijf met een retrofitkit, Entraid.com

Begin dit jaar is de trekker onderworpen aan een 15 daagse praktijktest. De bedoeling van de eerste praktijktest is te zien hoe de t...

Lees meer
Maandag 27 maart 2023

Landini toont nieuwe 8-serie in Polen | LandbouwMechanisatie

Trekkerfabrikant Landini presenteert op de Poolse Agritech beurs die in Kielce wordt gehouden de nieuwe 8-serie. De trekkerserie bestaat uit de 8-270 VS en de 8-310 VS als blauwe tegenhangers van de McCormick X8-627 VT Drive en de X8-631 VT Drive, die in 2019 op de markt kwam.

De 8-serie is voorzien van een 6,7 li...

Lees meer
Vrijdag 24 maart 2023

Nieuwe Big Bud debuteert op ConExpo | LandbouwMechanisatie

Big Equipment kondigde in januari aan dat het de Big Bud nieuw leven in zou blazen. Twee maanden na die aankondiging presenteert de fabrikant de machine op ConExpo in Las Vegas. Niet de 640 zoals eerder gemeld, maar de 700 pk variant.

De trekker was te zien op de stand van Rome Plow, het bedrijf dat de trekker hee...

Lees meer
Donderdag 23 maart 2023

Landini Landpower terug van weg geweest | LandbouwMechanisatie

Trekkerfabrikant Landini brengt de Landpower-serie weer terug op de westerse markt. De serie bestaat uit twee modellen: Landpower 160 T-Tronic en Landpower 180 T-Tronic. Beide trekkers hebben een Stage V motor.

De trekkers zijn voorzien van een zescilinder FPT-motor met een maximaal vermogen van respectievelijk 11...

Lees meer
Dinsdag 21 maart 2023

Schoffel met cameragestuurde sideshift van Zibo | LandbouwMechanisatie

Zinger Mechanisatie (Zibo) presenteert samen met Wifo en Doorgrond een schoffelmachine met cameragestuurde sideshift. De zogeheten Smart Sideshift heeft een bereik van 300 mm en is, zo meldt Zibo, geschikt in combinatie met elk type schoffel.

Met de sideshift kan er rijculturen volgens de bedenkers nauwkeurig word...

Lees meer
Maandag 20 maart 2023

Ego komt met grote ruggedragen bladblazer | Tuin en Park Techniek

Ego komt deze zomer met een nieuwe ruggedragen bladblazer. Met een blaaskracht van 26 newton en een snelheid van 72,2 m/s is de LBP8000E het nieuwe topmodel van Ego.

Aan de achterkant van het rugharnas is plaats voor twee Ego-accu"s. De machine werkt echter ook met één accu. Plaats je twee accu"s, dan gebruikt d...

Lees meer
Vrijdag 17 maart 2023

Ariens heeft weer loopmaaiers in het programma | Tuin en Park Techniek

Ariens, de Amerikaanse fabrikant van gazonmaaiers, heeft met de introductie van de Razor 21 weer loopmaaiers in het programma. De Razor 21 heeft een werkbreedte van 53 centimeter en een verstelbare maaihoogte van 2,5 tot 10,2 centimeter, verdeeld over 7 trappen.

In totaal zijn er vier uitvoeringen leverbaar waarva...

Lees meer
Donderdag 16 maart 2023

Elektrische Fendt voldoet op melkveebedrijf | Veehouderij Techniek

Top Agrar mocht een proefrit maken met één van de prototypes van een elektrische Fendt e100 Vario, die wordt getest op een melkveebedrijf in Zuid-Duitsland.

Het is verrassend stil in de stal als de Fendt e100 Vario het ruwvoer uitrijdt voor de Brown Swiss-koeien. Eenmaal achter het stuur valt vooral het hoge sta...

Lees meer
Dinsdag 14 maart 2023

Valtra-blussysteem bestrijdt brand onder motorkap | LandbouwMechanisatie

Om brand onder de motorkap van een trekker tegen te gaan, heeft Valtra een centraal blussysteem ontwikkeld. Met een bedieningskastje in de cabine kun je het blussysteem activeren.

Volgens Valtra breiden voertuigenbranden zich snel uit en zijn ze lastig met een handblusser te bestrijden. Om die reden heeft de Fins...

Lees meer
Donderdag 9 maart 2023

Emissiefactor Lely Sphere: 3 kg ammoniak | Veehouderij Techniek

De definitieve emissiefactor van de Lely Sphere bedraagt 3 kg ammoniak per dierplaats. Met dat getal staat de luchtwasser op de RAV-lijst als code A1.39. Daarmee reduceert het systeem de ammoniakuitstoot uit een rundveestal met 77 procent ten opzichte van een stal met een traditionele roostervloer.

Om de waarde v...

Lees meer
Woensdag 8 maart 2023

Patura E-Box Maxi tegen diefstal schrikdraadapparaat | Veehouderij Techniek

Patura komt met de E-Box Maxi, een systeem dat schrikdraadapparaten beveiligt tegen diefstal. De E-Box Maxi is leverbaar voor de 12 volts Patura P4500, P4600, P6000 en P8000.

De E-Box Maxi beveiligingsbox wordt standaard geleverd met een 100 watt zonnepaneel bij een P4500 of P4600 schrikdraadapparaat en een 200 wa...

Lees meer
Dinsdag 7 maart 2023

Fraquet introduceert Terramix cultivator | LandbouwMechanisatie

De Franse fabrikant Franquet introduceert de Terramix cultivator die leverbaar is in gedragen uitvoering met werkbreedtes van 3 en 4 vier meter en halfgedragen uitvoering met werkbreedtes van 5 en 6 meter.

De cultivator heeft een werkdiepte van 2 tot 20 centimeter en kan een maximale druk van 550 kg op de punt een...

Lees meer
Donderdag 2 maart 2023

Nieuwe Dracula-cultivator van Maschio Gaspardo | LandbouwMechanisatie

De Italiaanse machinebouwer Maschio Gaspardo breidt de serie Dracula Hydro-serie combi-cultivatoren uit met een kleinere halfgedragen Dracula Hydro 300 die een werkbreedte van 3 meter heeft.

De Dracula Hydro 300 heeft aan de voorkant twee rijen met schijven die een diameter van 610 mm hebben. Het middelste gedeel...

Lees meer
Donderdag 2 maart 2023

Fendt stelt waterstoftrekker voor | LandbouwMechanisatie

Trekkerbouwer Fendt heeft op de zogeheten Waterstoftop in Straubing (D.) een waterstoftrekker voorgesteld. De trekker is ontwikkeld binnen het H2Agrar-project in Nedersaksen en maakt onderdeel uit van een onderzoek naar waterstofinfrastructuur voor gebruik in de landbouw.

Fendt gaat in april twee prototypes " trek...

Lees meer
Dinsdag 28 februari 2023

Fendt 200 Vario ook leverbaar in Noord-Amerika | Veehouderij Techniek

Trekkerfabrikant Fendt introduceerde op de World AG Expo in Tulare, Californië de 200 Vario-serie standaard- en smalspoortrekkers op de Noord-Amerikaanse markt. Dat meldt moederconcern Agco in een persbericht.

Tot voor kort was de 300 Vario-serie de lichtste serie die verkrijgbaar was in Noord-Amerika. Met de in...

Lees meer
Maandag 27 februari 2023

20 jaar Claas trekkers uit Le Mans | LandbouwMechanisatie

Trekker- en machinefabrikant Claas viert dit jaar dat het 20 jaar geleden bestaan van in Le Mans geproduceerde trekkers. In 2003 nam de fabrikant Renault Agriculture over.

Op 23 februari 2003 kocht Claas een meerderheidsbelang in Renault Agriculture. Op 1 oktober van dat jaar rolde de eerste Claas-trekker van de ...

Lees meer
Maandag 27 februari 2023

Agria komt met elektrische bestuurbare werktuigendrager | Tuin en Park Techniek

De Duitse fabrikant Agria introduceert een elektrische bestuurbare werktuigendrager. De 9700e is voorzien van een categorie I-hef en kan werktuigen via een aftakas aandrijven.

Onder de kap ligt een 48 volts lithium-ionaccu met een vermogen van 24,8 kWh. Dit accupakket levert stroom aan meerdere elektromotoren. Zo ...

Lees meer
Vrijdag 24 februari 2023

Nieuwe SXG 300 serie van Iseki | Tuin en Park Techniek

Iseki komt dit voorjaar met de nieuwe SXG 300 serie. Dat meldt importeur Van der Haeghe. De zitmaaier heeft een hydrostatische rijaandrijving en is verkrijgbaar met een maaibreedte tot 137 cm.

De stuurkolom van de maaier is instelbaar. Om de positie voor de gebruiker te optimaliseren is ook de stoel verstelbaar. D...

Lees meer
Vrijdag 24 februari 2023

John Deere breidt programma grote balenpersen uit met de L341R | LandbouwMechanisatie

Machinefabrikant John Deere, heeft het programma grote balenpersen uitgebreid met de nieuwe L341R High Density pers. Volgens de fabrikant maakt de L341R 30 procent zwaardere balen.

De L341R High Density grote balenpers, perst net als de L341 balen met een breedte van 120 cm, een hooogte van 90 cm en een lengte van...

Lees meer
Donderdag 23 februari 2023