Gea dealers verder als Dairy Centers | Vier in Nederland, twee in België | Veehouderij Techniek

De verschillende Gea-vestigingen in Nederland en België worden geïntegreerd onder een nieuwe naam: Gea Dairy Center. Na meerdere overnames – recent en langer geleden – is het volgens het bedrijf tijd om eenheid uit te stralen.

Het is tijd voor een volgende stap, zo vertelt Robert Veerkamp. Hij houdt zich bezig met de zogeheten company owned dealers. De bedrijven die zijn overgenomen door Gea dus. “Een jaar of zes geleden hebben we De Boer in Jellum overgenomen. En daar zijn in de loop van de jaren meer bedrijven bijgekomen. En al die bedrijven gaan nu verder als Gea Dairy Centers. Vier in Nederland en twee in België. En bij Dairy Center Zuid, gevestigd in het Limburgse Beringe, hoort ook een steunpunt in Den Bosch.” Op het hoogtepunt had Gea in Nederland zo’n 20 dealers. Daarvan zijn er in het verleden wat samen gegaan of gestopt. Vanaf 2 oktober 2024 zijn er voor Nederland in totaal zeven dealers en voor België twee.

In een statement laat Gea verder weten dat de naamswijziging voortkomt uit de ambitie om melkveehouders beter te ondersteunen en hen een uniform aanspreekpunt te bieden. Het uniforme zal ook terugkomen in de panden van de verschillende dealers. De huisstijl wordt gelijk getrokken. De samenwerking tussen de vestigingen blijft onveranderd. Onder de nieuwe naam kan Gea naar eigen zeggen efficiënter opereren en haar expertise op het gebied van melkveehouderijoplossingen verder optimaliseren.

De nieuwe namen van de locaties in Nederland en België:

Nederland:

België:

De particuliere dealers Ezendam in Borne, Farmonie in Lichtenvoorde en Schoonwater in Rips blijven zelfstandig en behouden hun eigen namen.

Gea dealers verder als Dairy Centers | Vier in Nederland, twee in België | Veehouderij Techniek

Woensdag 2 oktober 2024

Meer weten ? Kijk even op… www.mechaman.nl/veehouderij-techniek/