Agco past draairichting schijvenmaaiers aan | Veehouderij Techniek

De Agco-fabriek in Feught (D.) past de draairichting van de maaischijven van een deel van de schijvenmaaiers aan. In de voormalige Fella-fabriek worden hooibouwmachines geproduceerd voor de merken Fendt en Massey Ferguson.

De aanpassingen gelden voor een groot deel van de maaiers met het nieuwste type maaibalk – de zogenaamde Hesston maaibalk met zware tandwieloverbrenging. Alle frontmaaiers en de maaiers met kneuzer hebben een aangepaste draairichting. In plaats van paarsgewijs tegen elkaar in draaien de relatief grote maaischijven allemaal naar het midden. Na uitgebreide tests heeft dit volgens de fabrikant meerdere voordelen. Bij de maaiers met kneuzer is er een verbetering van het maaibeeld (minder kans op strepen) en gaat er meer gras in de lengterichting door de kneuzer. Dit zou het kneusresultaat verder verbeteren. Bij de frontmaaiers maakt de aangepaste draairichting het eenvoudiger om een smal zwad af te leggen. Het gras wordt immers al naar het midden gedwongen door de maaischijven.

Naast de draairichting is ook het tegenmes – de tussenstukken tussen twee schijven in – verbeterd om het maaibeeld verder te verbeteren. De meshouders krijgen kleine schrapertjes die het zelfreinigend vermogen van de maaibalk verbeteren.

Agco past draairichting schijvenmaaiers aan | Veehouderij Techniek

Woensdag 28 februari 2024

Meer weten ? Kijk even op… www.mechaman.nl/veehouderij-techniek/