Ego komt met grote ruggedragen bladblazer | Tuin en Park Techniek

Ego komt deze zomer met een nieuwe ruggedragen bladblazer. Met een blaaskracht van 26 newton en een snelheid van 72,2 m/s is de LBP8000E het nieuwe topmodel van Ego.

Aan de achterkant van het rugharnas is plaats voor twee Ego-accu"s. De machine werkt echter ook met één accu. Plaats je twee accu"s, dan gebruikt de bladblazer de elektriciteit van beide accu"s tegelijkertijd. Ego noemt dit Peak Power-technologie. Volgens de fabrikant levert de bladblazer daardoor meer vermogen en is de werkduur langer.

Met één 12.0 Ah BA6720T-accu kun je volgens de producent zo"n 75 minuten bij laag vermogen met de bladblazer aan de slag. Vraag je voortdurend het maximale vermogen van de bladblazer, dan is de accu na 24 minuten leeg. Naar verluidt kan de nieuwe bladblazer maximaal 1.360 kuub lucht per uur verzetten.

De handgreep op de blaaspijp kun je verstellen en aanpassen op je armlengte. Met een knop aan de achterkant van de handgreep regel je traploos de blaassnelheid. De blaassnelheid kun je vervolgens vastzetten, zodat je niet voortdurend de knop ingedrukt hoeft te houden. Daarnaast kun je met de Turboboost-knop de blaaskracht en -snelheid nog iets verhogen. Op een display op de handgreep zie je onder meer het laadniveau van de accu"s.

De bladblazer wordt geleverd met een rond mondstuk en kost zonder accu"s 499 euro.

Ego komt met grote ruggedragen bladblazer | Tuin en Park Techniek

Vrijdag 17 maart 2023

Meer weten ? Kijk even op… www.mechaman.nl/tuin-en-park-techniek/