Nederland United Kingdom Deutschland France United StatesDealer van de maand Gebr. Ezendam B.V. Gebr. Ezendam B.V.
0031-(0)74-2670635
www.ezendam.info


Laatst geplaatste video Alle video's

Drie gebruikers over luchtdrukwisselsysteem van PTG

Bij de juiste bandenspanning ontzien goede landbouwbanden de bodem. Maar op de weg moet de spanning weer snel omhoog om de banden heel te houden. Dat lukt alleen met een luchtdrukwisselsysteem. Drie gebruikers over het tweeleidingensysteem van PTG.

Het Duitse bedrijf PTG bouwt al ruim 25 jaar luchtdrukwissel­systemen. Het tweeleidingsysteem van de fabrikant, de Airbox/drive 2L, wordt het meest verkocht. Deze heeft een aparte lucht- en stuurleiding. Een éénleiding­systeem is goedkoper en minder precies.

"Snel bandenspanning aanpassen"

Akkerbouwer Wim de Witte uit Steenbergen (NB) heeft een Fendt 724 Vario met een luchtdrukwisselsysteem. Inmiddels heeft de trekker 1.200 uur gedraaid. "Nu kan ik snel de bandenspanning aanpassen en beter anticiperen op de omstandigheden in het land", zegt De Witte.

2 bar op de weg scheelt bandenslijtage

De broers Werner en Randolf hebben met hun broer Niels een akkerbouw- en loonbedrijf in Swifterbant (Fl). Hun 39 meter brede getrokken CHD-veldspuit werd vorig jaar uitgerust met het PTG-lucht-drukwisselsysteem. En begin 2016 werd het systeem ook op een nieuwe Deutz-Fahr 6190 gezet, aangestuurd door de isobusterminal. Werner rijdt het meest met de spuit. "Op de weg rij ik graag op 2 bar en in het land op 1 bar. Dat scheelt bandenslijtage op de weg en de spuitsporen blijven knap."

Drie gebruikers over luchtdrukwisselsysteem van PTG

Woensdag 28 december 2016

Meer weten ? Kijk even op… www.mechaman.nl/landbouwmechanisatie/